Cioccolata in Tazza
Σοκολάτα σε σκόνη για την ετοιμασία ζεστών ροφημάτων με κακάο.
Κατεβάστε το Έντυπο

Cioccolata

Η γεωγραφική προέλευση  του κακαόδεντρου είναι η κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Πριν 5.000 χρόνια τα φύλλα του καταναλώνονταν από τους Μάγιας και ακόμη παλαιότερα από τους Ολμέκους κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών. Ευρήματα που αποδεικνύουν την ύπαρξή του έχουν βρεθεί στις πλαγιές των Άνδεων, στον Αμαζόνιο και στο λεκανοπέδιο του Ορινόκο στην Νότια Αμερική, εκεί που σήμερα βρίσκονται η Κολομβία και η Βενεζουέλα. 

 

Gran_Chocolate_Equador

Στη σημερινή εποχή, το κακαόδεντρο φύεται κυρίως στο Εκουαδόρ σε περιορισμένες γεωγραφικές ζώνες. Σχεδόν το 70% των φυτειών κακαόδεντρου βρίσκονται πλέον στη Δυτική Αφρική.

Το ρόφημα της σοκολάτας, ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, εισήχθη στην Ευρώπη από τους Ισπανούς και στα μέσα του 17ου αιώνα είχε ήδη γίνει περιζήτητο. Οι Ισπανοί μετέφεραν το κακαόδεντρο στις Δυτικές Ινδίες και στις Φιλιππίνες όπου δημιούργησαν νέες φυτείες ενώ Ευρωπαίοι το μετέφεραν στην υπόλοιπη Ασία και τη Δυτική Αφρική.

Οι ποικιλίες ταυ κακάο είναι πολλές. Η κάθε μια έχει τα δικά της ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο συνδυασμός όμως των διαφόρων ποικιλιών και η σωστή ποσόστωση κακάο δημιουργούν απολαυστικά ροφήματα σοκολάτας ανώτερης ποιότητας

Σοκολάτα σε Σκόνη για Ζεστά και Κρύα Ροφήματα

Equador Ζεστή Σοκολάτα Ρόφημα 48% Κακάο

Fondante Ζεστή Σοκολάτα Ρόφημα 40% Κακάο

Bianca Ζεστή Σοκολάτα Ρόφημα 35% Κακάο

Fredda Κρύα Σοκολάτα Ρόφημα 35% Κακάο