Η πρώτη μέρα του 2022 ως η αρχή ενός βιβλίου

Μέτρησα δώδεκα ολόκληρους μήνες και το ξημέρωμα με βρήκε να αγκαλιάζω τους αγαπημένους μου ανθρώπους, να ελπίζω σε έναν καλύτερο χρόνο. Ευχές, ευχές, ευχές…

Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να γεμίσουμε και πάλι ελπίδα. Ο χρόνος που πέρασε ήταν γεμάτος μεγάλα όνειρα, κάποια άπιαστα και κάποια λίγο ρεαλιστικά.

Να θυμάστε πως ο καθένας μας κρύβει καλά μέσα στη ψυχή του όλα όσα προσμένει κι ελπίζει. Μπορεί να είναι πολλά αυτά που ευελπιστεί να αλλάξει στη ζωή του, μπορεί, όμως, να ζητάει ένα και μόνο πράγμα.

Η πρώτη μέρα κάθε χρόνου είναι κι η αρχή ενός βιβλίου. Κάθε σελίδα ως μια προσδοκία, μια ευχή…

Αν ήταν όντως η χρονιά σου, τα περισσότερα φύλλα του βιβλίου αυτού ίσως σκίστηκαν και πετάχτηκαν, αφού έγιναν όντως πραγματικότητα.

Οι στόχοι της νέας χρονιάς θα είναι και πάλι η αγάπη, το χρήμα, ο έρωτας, η υγεία , ένα σπίτι και φίλοι.  Εξάλλου, ο χρόνος μας δίνει εμπειρίες και σοφία, αλλά και καινούριες διαδρομές για να φτάσουμε  σε αυτά που ποθούμε.

Ήρθε πλέον η ώρα το περσινό βιβλίο να πεταχτεί έτσι ώστε να ξεκινήσει ένα καινούριο. Το νέο αυτό βιβλίο θα είναι λευκό και καθαρό..

Αποδεδειγμένα το 2ο21 δεν ήταν μια χρονιά που αξίζει να θυμόμαστε ή να νοσταλγούμε.

Να θυμάστε πως όσα δε συνέβησαν πέρσι είναι πια παρελθόν, δεν μπορούν να αλλάξουν όσο κι αν παλέψαμε, όσο κι αν μας ταλαιπώρησαν. Ας γίνουν λοιπόν όλα αυτά νέοι, καινούριοι στόχοι, να διαφοροποιηθούν, να μεγαλώσουν κι αυτή τη φορά να γίνουν ολόσωστα.