Ένας κόκκος καφέ…στο μικροσκόπιο

Αξίζει να επισημάνουμε πως ο καφές είναι ένα  φυσικό προϊόν.

Υπεύθυνες για τη γεύση, το άρωμα και τις άλλες ιδιότητες του είναι οι ουσίες από τις οποίες αποτελείται.

Ακόμα, δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται λόγος είτε για τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ανθρώπινη υγεία, είτε ακόμα και τον τονωτικό ή διεγερτικό του χαρακτήρα, για τα οποία επίσης οι απαντήσεις θα πρέπει να αναζητηθούν στην χημική του σύσταση.

Ο καφές μας σε καθημερινή βάση μας προσφέρει απόλαυση. Η μαγεία της χημείας του καφέ ξεκινά κατά κύριο λόγο από το στάδιο του πράσινου καφέ, και συνεχίζει μέχρι το καβούρδισμά του.

Με τον όρο «πράσινος καφές», αναφερόμαστε στους κόκκους καφέ που δεν έχουν καβουρδιστεί.

Κάθε κόκκος καφέ είναι πλούσιος σε αλκαλοειδή, πρωτεΐνες, αμινοξέα, υδατάνθρακες.

Ο κάθε κόκκος ζυγίζει περίπου 300 – 350 mg, ανάλογα πάντα με την ποικιλία του.

Οι κόκκοι του καφέ είναι πλούσιοι σε διαφορετικά συστατικά, τα οποία είναι υπεύθυνα τόσο για τη γεύση και το άρωμα του καφέ, όσο και για την διατροφική του αξία, τόσο πριν όσο και μετά το καβούρδισμά τους.