Στην κουζίνα με τη Μάρθα | Muffins με English Breakfast tea & ginger



Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 αβγά
200 γρ. ρόφημα English Breakfast Tea | La Via del Te 
50 γρ. ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. ginger σε σκόνη ή ρόφημα τσαγιού Τζίντζερ & Λεμόνι | La Via del Te



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά, δηλαδή το αλεύρι με τη ζάχαρη, το ginger (ή το ρόφημα τσαγιού τζίντζερ), το baking powder και το αλάτι μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη το λάδι με τα αβγά. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά, το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το τσάι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Εάν το μείγμα είναι πολύ ρευστό προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, ώστε να έχουμε τον κλασικό χυλό της ζύμης για κέικ. Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικά φορμάκια για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.


Martha’s recipes | @martha_is_cooking