Η ιστορία του αυθεντικού ιταλικού Panettone

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει μια ιστορία που χάνεται στα βάθη της Ιταλικής Αναγέννησης.

Μην κάνετε το λάθος και το ονομάσετε κέικ. Δεν έχει καμία σχέση με κέικ. Το πανετόνε έχει τη δική του μέθοδο παρασκευής σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο απλό γλυκό αρτοσκευάσματος.

Το γλυκό ξεχωρίζει από την κυλινδρική βάση ύψους περίπου δεκαπέντε εκατοστών. Συνήθως, είναι γεμάτο σταφίδες και ζαχαρωμένα φρούτα, αλλά και κομμάτια σοκολάτας. Άλλωστε, το όνομα του σημαίνει απλά «μεγάλο καρβέλι ψωμί» και αυτό είναι ακριβώς: είναι ένα μεγάλο, γλυκό, πλούσιο καρβέλι ψωμιού.

Το μυστικό της μαγιάς.

Η ίδια η ελαφρότητα του panettone δίνεται από τη μαγιά που χρησιμοποιείται για να του δώσει ύψος, αλλά είναι απίθανο η αρχική συνταγή να είχε μαγιά στα συστατικά: φαίνεται ότι τα panettoni του χθες ήταν πιο κολακευτικά από αυτά που τρώμε σήμερα.

Panettone Barbero

Η κομψότητα ενός διαχρονικού ιστορικού brand και η αυθεντικότητα ενός Panettone που προέρχεται από τις καλύτερες πρώτες ύλες*, φύτρο σιταριού, όπως φλούδα πορτοκαλιού Καλαβρίας συγκομισμένη και ξεφλουδισμένη με το χέρι, βανίλια Μαδαγασκάρης, μέλι που λαμβάνεται από το νέκταρ των λουλουδιών ακακίας που συλλέγεται αποκλειστικά από μέλισσες στα δάση των λόφων της Τοσκάνης και μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι.

Βρείτε τα Πανεττόνε Barbero, εδώ >>