Το βιβλίο που μου άλλαξε τη ζωή!

Ο Robin Sharma στο εξαιρετικό βιβλίο του “Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;” μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι σκοπός της ζωής είναι μία ζωή με σκοπό.

Φτιάχνω τον αγαπημένο μου cappuccino και ξεκινάω να σας γράφω για το αγαπημένο μου βιβλίο.

Διαβάζοντας και μόνο το βιβλίο, νιώθεις πολύ καλύτερα! Είναι ένα βιβλίο αυτοβοήθειας που απαντά σχεδόν σε όλα σου τα προσωπικά εσωτερικά ερωτήματα, σαν εγχειρίδιο ζωής.

Η ζωή περνά πολύ γρήγορα.  Και τίποτα δεν είναι πιο οδυνηρό από τη συνειδητοποίηση ότι έφτασες στο τέλος της χωρίς να αντιληφθείς τι ήταν πραγματικά σημαντικό.  Ίσως επειδή ήσουν υπερβολικά απασχολημένος με όσα δεν είχαν αληθινή σημασία.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως και εμένα, να εστιάσουν σε ό,τι έχει πραγματική αξία και να απλουστεύσουν την καθημερινότητά τους, ώστε να ζήσουν μια πιο χαρούμενη, έντονη και ουσιαστική ζωή.

Είναι βασισμένο στη φιλοσοφία και στα εμψυχωτικά μηνύματα του Μοναχού που Πούλησε τη Ferrari του, του βιβλίου που μεταμόρφωσε τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων. Πρόκειται για ένα απλό και κατανοητό εγχειρίδιο ζωής, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας μοιράζεται 101 σοφές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την αληθινή επιτυχία και να ανακαλύψετε τι έχει πραγματική σημασία στη ζωή.

Είναι το βιβλίο αυτοβοήθειας που χρειάζεται κάθε γυναίκα και κάθε άντρας, δίπλα του στο κομοδίνο. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής με 101 απαντήσεις σε κάθε μας ερώτημα.

Δεν είναι τυχαίο που ο συγγραφέας του βιβλίου, Ρόμπιν Σάρμα, είναι ένας life coach, ένας προπονητής της ζωής, παγκόσμιας φήμης. Τα βιβλία του έχουν γίνει best seller, άρα επιτυχία μεταφρασμένη σε σχεδόν 40 γλώσσες. Είναι και ο συγγραφέας του αγαπημένου μου βιβλίου “Ο Μοναχός που πούλησε τη Φεράρι του”.

Το ερώτημα “Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;” Είναι μια γνωστή φράση που χρησιμοποιείται αρκετά απο πολλούς life coaches.

Στόχος του βιβλίου είναι να σε οδηγήσει στο να ζεις μια πιο συνειδητή, χαρούμενη και πλήρη ζωή.

Ο συγγραφέας, απαντά στο “πώς” σε 101 θέματα και ενδεικτικά απαντά και στα παρακάτω:

 • Ξεκίνα τη μέρα καλά

 • Εστίασε σε ότι αξίζει

 • Φτιάξε μια Λίστα με τα Προβλήματά σου

 • Βρες χρόνο για ένα Οικογενειακό Γεύμα

 • Μάθε πώς να κάνεις ένα περίπατο

 • Φύτεψε ένα δέντρο

 • Μη σηκώνεις το τηλέφωνο κάθε φορά που χτυπά

 • Βρες το γαλήνιο καταφύγιό σου

 • Άκου μουσική κάθε μέρα

 • Πρόσφερε εθελοντική εργασία

 Το βιβλίο “Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;” είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Το ίδιο πιστεύουν και όσοι το αγόρασαν είτε μετά από πρόταση μου, είτε μόνοι τους. 

Θα σας παρουσιάσω το κεφάλαιο 8 του βιβλίου με τίτλο “Ξεκίνα Καλά τη Μέρα σου!”.

Ένα κεφάλαιο που μου άλλαξε τη ζωή, χωρίς υπερβολές. Ένα κεφάλαιο που διάβασα πολλές φορές προσπαθώντας να κατανοήσω τι είναι αυτά τα πρώτα τριάντα λεπτά της ημέρας μας. Σύμφωνα με το συγγραφέα, είναι το πλατινένιο μισάωρο για ανεφοδιασμό και ανανέωση.

Σε αυτό το μισάωρο, μας συστήνει να σκεφτόμαστε μόνο τις πιο αγνές σκέψεις και να κάνουμε μόνο τις πιο ευγενικές πράξεις.

Σύμφωνα με τον Robin Sharma λοιπόν, κάθε πρωί πρέπει να κάνουμε τα εξής:

 • 1.    15 λεπτά σιωπηλό διαλογισμό με το να εστιάζουμε σε όλα τα καλά που υπάρχουν στη ζωή μας.
 • 2.    Οραματιζόμαστε πώς θα είναι η μέρα μας, δηλαδή φανταζόμαστε πως θα εξελιχθεί έτσι όπως την περιμένουμε.
 • 3.    Διαβάζουμε αποσπάσματα από ένα καλό βιβλίο (ο ίδιος διαβάζει τη Ζωή στο Δάσος, του Θορό, την Αυτοβιογραφία του Βενιαμίν Φραγκλίνου, το Εις Εαυτόν του Μάρκου Αυρήλιου).

Είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Αυτό το βιβλίο θα σας στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο! Θα το αγαπήσετε!