Το Αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα

Μια ζεστή οικογενειακή ταινία στο Netflix, βασισμένη στο Best Seller του συγγραφέα Matt Haig.

Ένα τολμηρό παιδί, ο μικρός Βασίλης που καθώς προσπαθεί να βρει τον πατέρα του για να φέρει σπίτι το δώρο της ελπίδας συναντά το πεπρωμένο του σε ένα μαγικό τόπο που κατοικούν ξωτικά.

Η ταινία ξεκινά με την Dame Maggie Smith που υποδύεται τη θεία Ruth, μια μπέιμπι σίτερ για τρία παιδιά, που τους λέει μια ιστορία για ένα αγόρι που λέγεται Βασίλης (Henry Lawfull), που ζούσε πριν από πολύ καιρό σε μια απομακρυσμένη ορεινή καλύβα στη Φινλανδία με τον πατέρα του, έναν ξυλοκόπο που ονομαζόταν Joel (Michiel Huisman). Ο Βασίλης, θρηνούσε για τη μητέρα του, που σκοτώθηκε από μια αρκούδα και κάθε βράδυ ζητούσε από τον πατέρα του να του πει την ιστορία που του έλεγε, για ένα κοριτσάκι που χάθηκε στο δάσος και τα ξωτικά το αγάπησαν και το προστάτευαν.

Ο Βασίλης είχε μόνο ένα παιχνίδι, μια κούκλα που του έφτιαξε η μητέρα του. Και έναν φίλο, ένα ποντίκι που ονομαζόταν Miika που προσπαθούσε να του μάθει πώς να μιλάει.

Ο Βασιλιάς (Τζιμ Μπρόντμπεντ) κάλεσε τους πιο πιστούς υπηκόους του, συμπεριλαμβανομένου του Τζόελ, του πατέρα του Βασίλη, να τους ανακοινώσει μια πρόκληση. Ήθελε να επαναφέρει την ελπίδα στους ανθρώπους του και έτσι τους ανέθεσε να προσπαθήσουν να την βρουν. Έτσι ο Τζόελ ξεκίνησε να προσπαθεί να βρει τα ξωτικά, σε περίπτωση που δεν ήταν παραμύθι. Όταν ο Βασίλης ανακαλύπτει μια ένδειξη για την τοποθεσία του Έλφχελμ, αυτός και η Μίικα (με φωνή από τον Στίβεν Μέρτσαντ) ξεκίνησαν να αναζητήσουν τον πατέρα του για να τον βοηθήσουν να τη βρει.

Η αναζήτησή τους μετατράπηκε σε μια μαγική περιπέτεια μέσα από χιονισμένα βουνά, με προκλήσεις τόσο φυσικές όσο και φανταστικές. Το παιδί βοήθησε έναν τάρανδο και του έδωσε το όνομα της λίμνης Blitzen. Είχε επίσης μια τρομακτική συνάντηση με ένα τρολ και μια λιγότερο τρομακτική με ένα φτερωτό pixie που μπορούσε να πει μόνο την αλήθεια και του αρέσει να πυροδοτεί πολύχρωμα εκρηκτικά.

Το Έλφχελμ, δεν είναι ήταν όμως πλέον το χαρούμενο, γενναιόδωρο μέρος που ήταν κάποτε, επειδή οι άγνωστοι που υποδέχονταν τους πρόδωσαν. Το παιδί πήρε μερικά οδυνηρά και δύσκολα μαθήματα, αλλά πάντα αντιμετώπισε τις προκλήσεις με καλοσύνη και ακεραιότητα.

Μια ταινία με άρωμα Χριστουγέννων, για μικρούς και μεγάλους που μας γεμίζει με ελπίδα και μια γλυκιά γεύση από τα Χριστούγεννα που τόσο αγαπάμε και προσμένουμε κάθε χρόνο.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ